Ønsker du deg en glad økonomi?

Oct 31, 2019

Har du noen gang tenkt på at de følelsene som blir kommunisert rundt penger og økonomi ofte er negative. Og hva om du kunne endre de til å kjenne på glede og tilfredshet rundt en glad økonomi.

Jeg ønsker at du skal koble dine følelser, egenverdi og penger sammen, slik at du knekker koden for å bruke penger med en god følelse. 

Først litt bakgrunnsinformasjon om penger:
Hele prinsippet i vår økonomi er at den vokser som et resultat av økende gjeld. Nå er det ikke noe i galt i å ha gjeld, tvert i mot – det er et strålende verktøy for oss til å kunne investere i bolig, bil og annet som vi trenger for å ha et godt liv. Men enkelt forklart er penger en knapp ressurs. Det er en oppfinnelse og det er skapt på en slik måte at det er for lite, derfor vokser økonomien gjennom økt gjeld. Økt gjeld er også et symptom på at vi stoler på økonomien og tror den vil vokse, vi har tillit når vi tar opp gjeld.

Men det at det er en knapp ressurs kan oppleves om at du har for lite penger. Og rådene du får er ofte passert på at du MÅ gjøre det på denne måten, hvis ikke går det ikke godt. Rådene du får om penger og økonomi er basert på frykt og mangel. Det er det motsatte av glede og opptimimsme.

Kjøp, kjøp, kjøp

Og når du blir bombardert med budskap om å kjøpe mer. At du ikke blir vellykket før du har det akkurat slik som dette. At du ikke er bra nok, pen nok, har bra nok bil, hus....

Ja - da er det lett for at penger blir en byrde, for du har ikke nok uansett. Og det er lett å begynne å sammenligne deg og for å finne ut at du ikke strekker til... Ditt egenverd synker og det er lett å miste motet og bruke mer penger enn du har fordi du fortjener det.

I tillegg er penger og økonomi et av våre siste tabuer. 

Heldigvis er dette i ferd med å endres og det finnes i dag mange gode blogger og flinke pengemennesker med mange gode råd!!! Dette er bra, for du får da enkelt tilgang på kunnskap og inspirasjon til å gjøre noe med økonomien din.

Og flere skaper rom for å snakke om penger og økonomi, dette øker kunnskap og tollereanse for forskjeller.

Og for å avsløre en godt gjemt sannhet, så har din verdi som menneske INGENTING med hvor mye penger du har, hva du gjør, hvem du kjenner eller hva du eier. Det er hvem du er som er din verdi.

Så hva er en glad økonomi?

Økonomi og penger er en oppfinnelse for at du og jeg skal kunne bytte varer og tjenester enkelt og greit. Penger er altså en fantastisk ressurs som du kan bruke akkurat som du ønsker. 

Og her er vi ved kjernen. En glad økonomi avhenger av at du bruker pengene slik DU ønsker og trenger. UTEN å se på naboen eller alt av hva du har eller ikke har. Når du bruker penger å den måten og utfra at du har designet økonomien din fra hva du TRENGER, da begynner økonomien din å bli glad og enkelt. 

Din glade økonomi. Dine glade penger. 

Sjokkert over sortering av søppel

Nov 29, 2023

Vår erfaring med å bytte hus i sommerferien

Jul 04, 2023

Jeg feirer stolt 10 år som businesseier!

Jan 31, 2023