En av hemmelighetene er å planlegge, den andre er....

May 01, 2020

Er sparing er løsningen for alle?

Sparing har nå blitt en stor trend! Og jeg blir virkelig imponert over alle de flinke bloggerne og gründerene som lager fantastiske apper og har supre tips for hvordan du og jeg kan spare. Og jeg er helt enig, sparing er utrolig viktig.

Men hvordan vet du at du sparer til det du virkelig ønsker deg? For å spare, bare for å spare er vel ingen vits? 

Og hvordan kommer du egentlig i gang med å spare?

Har du forsøkt å spare før? Og ikke fått det til? Det hjelper liksom ikke å spare også må du bruke det på slutten av måneden. Hva er vitsen da? 

Jeg har to gode tips til hvordan du kan lykkes! 

1) Du trenger å planlegge
Når du planlegger økonomien din, og bruker noen enkle regler for å få det automagisk, da går det nesten av seg selv å spare. OG du har nok til alle regninger og forbruk også. 

Høres for godt ut til å være sant? Det er er det ikke. Jeg har testet dette på min egen økonomi og mine kunder har testet det samme, og alle får samme resultat! Men det skjer ikke noe magi her, du trenger å prioritere og jobben med å lage planen må gjøres. 

Husk at selv små beløp vokser og blir store! Så har du kun små beløp å spare, spar disse! Investerer du disse i et fond i tillegg, så har du enda større sjanse til å få en pen avkastning. 

Når du føler inspirasjon er det viktig å handle også - du kan ikke føle deg til sparing. Du trenger å handle! Bestem deg for små beløp og sett disse av like automatisk som du betaler regninger. 

2) Hva sparer du til? Drømmen!
Når du begynner å spare, er det en god i de å vite hva du sparer til. Det påvirker både hvordan du sparer og hvor mye du sparer. 

Og for å finne ut av du sparer til, er det lurt å sjekke innom drømmen igjen. For i drømmen finner du inspirasjon til å spare, og ta de gode valgene som gjør at du gjennomfører. 

Ble du inspirert?
Når du føler inspirasjon er det viktig å handle også - du kan ikke føle deg til sparing. Du trenger å handle! Bestem deg for små beløp og sett disse av like automatisk som du betaler regninger. 

Sjokkert over sortering av søppel

Nov 29, 2023

Vår erfaring med å bytte hus i sommerferien

Jul 04, 2023

Jeg feirer stolt 10 år som businesseier!

Jan 31, 2023