Å spørre om hjelp er ikke alltid så lett

Mar 12, 2020

Når spurte du sist om hjelp? Hvorfor er det så vanskelig?

Sårbarhet som styrke

Å gjøre feil eller være sårbar er vi ikke vant med. I Norge lærer vi ikke at det å gjøre feil er læring, vi har bare gjort en feil. Tabbet oss ut og det er skikkelig dumt.

Vi lærer det samme med sårbarhet. Vi skal helst være flinke, tøffe og smarte. Følelser hører ikke hjemme her.

Personlig ser jeg på sårbarhet som en styrke.  Følelsene våre inneholder mye informasjon vi går glipp av om vi overser dem. Ofte snakker vi om magefølelsen eller intuisjon. Og jeg har selv gjennom livet mange ganger overhørt denne, og gjort en bommert. Små eller store feil. Men også fått fantastiske bekreftelser og positiv respons på å ha fulgt magefølelsen. 

Jeg tørr ikke vise sårbarhet
Før turte jeg ikke å vise sårbarhet. Det er lettere å vise en tøff fasade, og at ingenting går inn på meg. Men det er ensomt, og jeg brukte lang tid på å komme meg på plussiden igjen. Jeg kunne bruke dager på å komme meg, dager hvor jeg ikke var meg selv, hvor tankene og selvsnakket var mørke og destruktive og livet overhodet ikke føltes som noen lek i det hele tatt.

Løsningen:
Vel ikke hele løsningen, men en bit av å stå i min sårbarhet og ikke bry meg så mye om feilene mine var faktisk å begynne å be om hjelp! Ikke alltid trenger jeg å gå til en person og be om denne hjelpen, ofte hjelper det at jeg setter meg ned å tenker over og kanskje til og med skriver ned hva jeg trenger hjelp med! Det er nesten helt magisk hvor ofte da hjelpen finner meg!

Har du noen ganger følt og opplevd det samme? At du står fast og trenger hjelp til noe, eller ønsker noe i livet ditt. Også plutselige er akkurat det du trenger der? Det har jeg gjort mange ganger.

Men det er ikke alltid så lett å be om hjelp heller når du ikke vet hva du trenger.

Får du en vond klump i magen når du tenker på din økonomiske situasjon?

Det kan jeg hjelpe deg med!

 Jeg har de siste 7 årene hjulpet hundrevis av par, enkeltpersoner og små enkeltpersonforetak med å få en glad og automagisk økonomi.  

Send meg en melding så avtaler vi en gratis og uforpliktende samtale for å se om du får noen svar på det du egentlig trenger, slik at det blir lettere å be om hjelp.

 

Sjokkert over sortering av søppel

Nov 29, 2023

Vår erfaring med å bytte hus i sommerferien

Jul 04, 2023

Jeg feirer stolt 10 år som businesseier!

Jan 31, 2023