Fortjener du det egentlig?

Jan 07, 2020

Jeg vil gjerne skrive litt til deg om det å fortjene. Fordi det er så viktig. Og det brukes som en unnskyldning av så mange for å kjøpe noe de kanskje egentlig ikke har råd til. Slik at de strekker økonomien lengre enn det som er bra for de. Fordi ”alle” andre har det. Eller fordi de ikke ønsker å skille seg ut. Fordi de ønsker å føle seg bra nok.

Det er så lett å kjøpe seg noe fordi jeg fortjener det. Men har du tenkt over at ALLE fortjener. Det er ingen skala og noe du må gjøre for å fortjene. Vi fortjener for eksempel alle å ha et godt liv. Ha det trygt og godt. Ha en økonomi som fungerer for oss. Absolutt alle fortjener. Så enkelt er det. Så det er ikke noe å streve etter. Og det fungerer altså utrolig dårlig som en unnskyldning.

Derfor – slutt med å bruke dette ordet. Begynn å drømme i stedet. Jeg har stor tro på at det er drømmene som tar oss videre I livet. Når jeg spør kundene mine om hva de drømmer om I livet sitt, så blir de ofte stumme. De har glemt å drømme, glemt hvordan det er å drømme fordi det føles så fjernt. Og ikke minst – jeg tror mange av oss er redd for å mislykkes, for å feile. Eller for å bli skuffet. Eller hvis drømmen ikke slår til så kan det være fordi du ikke fortjener det.

Alt dette er feil!

Husk at du trenger ikke å bli fikset. Du er akkurat så bra som du skal være. Du er helt perfekt akkurat som du er. Og jeg vet at det er utrolig vanskelig å tro på, når du leser dette er kanskje mye motstand i deg? Kanskje du kjenner at dette ikke resonerer i deg i det hele tatt. Eller at du finner ro ved at du er akkurat så bra som du skal være.

Her kommer det utrolig spennende med motstand inn. Har du hørt på meg før såvet du at jeg mener at motstand er en ressurs. Men det får bli en annen mail.

Du blir påvirket av ting du kanskje ikke tenker over…

Pengesystemet og forbrukersamfunnet er konstruert slik at vi føler vi må kjøpe oss ting og ha ting, for å føle oss verdifulle.

Husk at i starten av den industrielle revolusjonen så effektiviserte vi for å skape mer mat og lettere tilgang til nødvendigheter for alle. Det gikk ganske raskt over til å være en effektiv måte å skaffe mer penger til noen få. Altså fylle deres lommebøker.

Litt fakta
Fakta er at har du mer enn kr. 300.000 i inntekt så er du blant de 1% rikeste i verden. Og det er også disse som eier nesten alle ressurser i verden. Men du føler deg kanskje ikke så rik på verdier, selv med denne statistikken? Og det er faktisk de med aller mest som eier aller mest. Og de styrer også mye av pengene sin egen vei. Faktisk har det aldri vært en så lang børsoppgang i USA som det er i dag. Det skyldes enkelt og greit at det trykkes penger, som ikke er forankret i verdier, de lar trykkpressen gå. Disse nye pengene blir distribuert blant de rikeste som investerer på børs. En dag kommer nedturen, men ikke ennå. Det gode er at det vil rette seg igjen. 

Mitt beste eksempel...
.....på hvor effektiv markedsføring er eksempelet med at diamanter også bare er en sten. Men noen smarte mennesker sitter og kontrollerer tilgangen til diamanter i verden og markedsprisen gjennom genial markedsføring. Derfor føler vi oss verdifulle når vi eier og bruker diamanter.

For å komme tilbake til hvordan penger er knyttet opp til følelsen av suksess og lykke. Dette er det forbrukersamfunnet forteller oss at er sant. At vi må stå på og streve for mer penger og flere ting for å føle oss verdifulle.

Sannheten er at din egenverd ikke har noe med penger å gjøre i det hele tatt. Din suksessfølelse kommer innen ifra. Det er ikke ytrestyrt. Så når du klarer å begynne å kjenne på at du er helt ok. At du er bra nok og at du er elskbar, også av deg selv. Når din lille jeg følelse minsker i styrke. Da har du knekt koden.

Det kan være små skritt og det kan være store skritt. For noen er det nødvendig å rydde masse i økonomien før de går skrittene for å få en glad økonomi. For noen så kan de gå rett på skrittene.

Men å starte reisen for å få en glad økonomi er så verdifull. Både for lommeboken din og for ditt egenverd. Og det går så raskt. Så utrolig mye raskere enn mange andre verktøy og metoder som finnes.

Og drømmene dine vil jeg sette i sentrum av dette. Fordi de er den raskeste og riktigste veien for hvordan du kan skape og beholde din egenverd og kjærlighet. Som både du og jeg og alle andre har fortjent.

 

Sjokkert over sortering av søppel

Nov 29, 2023

Vår erfaring med å bytte hus i sommerferien

Jul 04, 2023

Jeg feirer stolt 10 år som businesseier!

Jan 31, 2023