Hva er en glad økonomi?

glad økonomi Nov 07, 2019

Når vi snakker om økonomi er det noen ord som går igjen. Ord som er helt vanlige, men som kanskje gjør at du IKKE begynner å jobbe med økonomien. Ord som gjør at du føler deg verdiløs og utilstrekkelig. Jeg brukte også disse ordene lenge. Den tidligere kursplattformen min het faktisk “Kontroll på økonomien”

Det er disiplin og kontroll som gjelder......

Har du hørt det før? Er det den følelsen du sitter igjen med når noen snakker med deg om hvordan du håndterer økonomien din bedre? At du ikke har kontroll på økonomien. Det igjen kan avlede følelser som skam og lav selvfølelse. Du får det jo ikke til. Du har ikke kontroll på økonomien. Og det virker helt umulig å ta tak, du blir helt overveldet av både arbeidsbyrde og følelsen av å ikke strekke til.

Jeg tror ikke på kontroll og disiplin.

Jeg tror vi faktisk jobber mot vår hensikt når vi snakker om kontroll og disiplin som i mine øyne også er to sider av samme sak. Det trekker deg ned, isteden for å bygge deg opp. Og hvis jeg siterer en klok kunde.... så forstår du sikkert hva jeg mener.

"Kontroll er frykt i forkledning". 

 Å ja - det er akkurat det jeg mener. Det er alt for mange råd som baserer seg på frykt istedenfor muligheter. Da trekker du deg sammen, og føler deg liten (som er følelsen og resultatet av skam). 

Veldig mange økonomiråd jeg leser handler om kontroll og disiplin. Penger er ekstremt verdifullt for oss, det er vårt byttemiddel og måten vi skaffer oss det vi trenger. Så er det slik det skal være? Jeg mener at det kun forsterker det ubehaget og frykten som du kanskje sitter med idag. Det øker stresset og ikke klare å få til økonomien. Du kan føle deg verdiløs og bli deprimert. Jeg vet at økonomi sitter tett sammen med vår egen selvfølelse. 

Det må ikke være sånn. (Det vil si - du kan heve din egen følelse av suksess også når det gjelder penger.) Og det er viktig at du vet at kunnskap øker dine muligheter. Og det trenger slett ikke være vanskelig. Og bare for å ha sagt det - hør godt etter nå! Det handler nesten ingenting om tall og matte. Så var du ikke god i matte på skolen? Ikke vær redd, du kommer til å få til dette helt supert. 

Grunnen til følelsen av å ikke lykkes og få det til kan være fordi vi oppfatter økonomi og penger som noe veldig konkret. Og at du aldri egentlig har blitt bevist på hva som er dine egentlige behov. Vi tenker at har du mye penger er du suksessfull, har du lite er du ikke. Og har du suksess så har du ett godt liv.

Jeg ønsker å vise deg at du ikke trenger å kjøpe denne sannheten. Det finnes så mange muligheter, du trenger bare å begynne å lete. Og som sagt, når du øker kunnskapen din, blir inspirert og mer trygg på hva du trenger - da vil du finne nye muligheter i din økonomi. 

Jeg mener at du kan kjenne på penger, suksess og et godt liv utfra der du er akkurat nå. At du kan bruke pengene dine med en god følelse og få akkurat det ut av de som du trenger. Men det er en jobb, og du må lære noen viktige prinsipper. Øke din bevissthet og kunnskap om penger og økonomi. 

Det er nemlig sånn at vi alle fortjener suksess, å være lykkelige, ha det vi ønsker oss og leve et lykkelig liv. Din tilfredshet ligger rett foran deg - jeg lover. 

 

Sjokkert over sortering av søppel

Nov 29, 2023

Vår erfaring med å bytte hus i sommerferien

Jul 04, 2023

Jeg feirer stolt 10 år som businesseier!

Jan 31, 2023