Hvor begynner du for å få en glad økonomi?

glad økonomi Nov 11, 2019

Dette er det mange som lurer på:

Hvor begynner du for å få en glad økonomi? 

I dag har du kanskje kaos i økonomien, det kommer stadig vekk uforutsette regninger, du har ingen buffer og sparingen går adundas hver eneste måned. Det er ikke så lett å betale til seg selv først, selv om alle de "smarte" sier at du skal. 

Første steg hvor det kan være lurt å begynne er en "Brain dump"

Vet du hva det er? Jeg skal forklare mer.

Men først litt om stress. 

Stress gjør at alt blir kaos, du finner ingen løsninger og alt blir bare vanskelig. Det er vanskelig å ta tak når du er stressa. Så gjør hva du kan for å forsøke å minske stresset ditt. 

Du kan:

  • Passe på å drikke nok vann
  • Passe på at du ihvertfall noen ganger hver dag puster helt ned i magen og helt ut. Sitt i ro og pust inn og ut 5 ganger noen ganger for dagen.
  • Spis så bra mat du klarer. Grønnsaker er gull, sukker gjør hjernen nummen. Så så bra mat du klarer hjelper deg. 
  • Sov nok
  • Omgi deg med personer som er positive og glade og som ser muligheter. Det vil smitte over på deg. Som det motsatte også gjør. 
  • Gjør noe godt for deg selv. Som bare er for deg. Egenkjærlighet er gull verdt. (eks. ta en god dusj og ta deg tid til å smøre inn hele kroppen i et rolig tempo etterpå)

NÅ er du klar for å gjøre en brain dump

Det neste du gjør er å skrive ned ALT - og da mener jeg ALT som bekymrer deg og alt du tror eller MÅ gjøre på et papir. Ikke telefonen, men på et papir. 

En god gammeldags brain dump. Tøm hjernen din for alt som foregår der oppe og få det ned på papiret. Da slipper du nemlig å gå å huske på det. For når alt er oppe i hodet, så virker det som om ALT er viktig. 

Neste steg - prioriter!

Nå skal du prioritere det du har skrevet ned i kategoriene:

1) Viktig 

2) Litt viktig

3) Ikke viktig

 

Så tar du alle nr 1 og prioriterer enda en gang i:

1) MÅ gjøres

2) Ønsker å gjøre

3) Kan vente

Gjør det samme med det som er litt viktig. 

Pust inn og ut 5 ganger. Og kjenn hvordan denne øvelsen roer ned systemet ditt. Jeg gjør en brain dump støtt og stadig. Pass bare på at du ikke får en to-do liste lenger enn et vondt år. Hva som er like viktig er din not-to-do liste. Altså alt du stryker fra listen som du ikke ønsker å gjøre. 

Anbefaler deg å begynne med 2-3 oppgaver som er enkle for deg å gjøre. Som går ganske fort og som gir deg mestringsfølelsen. Det øker nemlig de gode hormonene som gjør deg glad. Og som gjør deg inspirert til å fortsette. 

Snakk gjerne med noen om hva du holder på med, for å få støtte og kanskje noen gode råd. Det er ikke farlig å vise andre kortene sine. Jeg mener at sårbarhet er en styrke og jeg vet at det du holder på med nå er noe du kanskje i mange år har holdt skjult. 

Skam gjør det med oss. Gjør at vi ønsker å gjemme oss bort, bli usynlige slik at ingen kan se disse sidene ved oss.

For du trenger å forstå at penger er forbundet med hele vårt følelsesregister og det er det ingen som snakker om. Det er derfor jeg snakker om hvordan du kan føle pengene og økonomien din. Og på den måten bli venn med økonomien din og få en glad økonomi. 

Sjokkert over sortering av søppel

Nov 29, 2023

Vår erfaring med å bytte hus i sommerferien

Jul 04, 2023

Jeg feirer stolt 10 år som businesseier!

Jan 31, 2023