Når du gir hjernen for mye plass

Jan 12, 2022

Din indre dialog, hva hjernen din kommuniserer - noen ganger er det faktisk bare rent sprøyt!!

Jeg tørr å hevde at når det kommer til å ta vare på dine behov og ønsker så skal du ikke høre på hjernen. Som en veldig god venninne pleier å beskrive det - så er det hjernen min og meg. Jeg er et følende menneske. Et menneske som setter min egen intuisjon høyt. Noen kaller det magefølelsen. Den kan komme derfra - men ofte er min intensjon som en svak hvisking på innsiden av meg. Av og til en svak følelse, noen ganger sterk - som oftest en stemme. Jeg er utrolig glad i min intuisjon.

Kanskje det er derfor jeg liker å tenke høyt? Det vil si jeg tenker bedre når jeg snakker. Kan du kjenne deg igjen? Kanskje derfor jeg setter den gode samtalen så høyt? Og langt fra alt jeg sier er noe jeg har tenkt før eller tenkt over. Det kommer helt naturlig ut som gode innsikter.

Dette har ingenting med hjernen å gjøre
Det har ingenting med følelsen av å ikke få til eller å være for liten. Å blande dette inn i intuisjonen din blir feil. Tankene dine er ikke din intuisjon. Heller ikke lille jeg følelsen. Det kaller jeg din indre kritiker og utløser ofte et tankekjør. Tanker du har tenkt mange ganger før.

Når jeg skriver dette er det lørdag og jeg har vært å badet Jeg aner ikke hvor mange grader det er i vannet, men det var ikke frosset. Det kom små isflak forbi og det lå masse snø der vi skifter. Det er jo vinter. Om jeg synes det er kaldt? Ja - helt klart. Det er kaldt. Men gleden og roen er så uendelig mye mer og større.

Det er 2 uker og 2 dager siden sist jeg badet. Jeg har både hatt restforkjølelse i julen og fått meg en ny forkjølelse. Jeg er i overgangsalderen og strever med hormonene som flommer over når jeg egentlig skulle hatt mensen. Og i noen svake øyeblikk nå i julen har jeg derfor hørt på hjernen min og den indre dialogen, lille jeg og den indre kritiker har vært på besøk.

Dialogen er omtrent som dette:

  • Margrethe - det er alt for kaldt å bade nå.
  • NÅ må du slutte å bade om vinteren, det er alt for kaldt.
  • Du kan bli syk.
  • Du kan bli enda sykere.
  • Det er ikke bra for deg å bade, du har ikke tid til å bli syk nå. Og den aller værste - det er ingen som vil bade med deg mer… så du kan like godt la vær.

Som du kanskje vet var det å bade hver lørdag gjennom fjoråret en skikkelig boost for meg. Det var øyeblikk av normalt liv. Det var hygge, latter og glede. Sosialt med noen få. Vi koste oss og gledet oss til neste gang. Det ga meg overskudd til å komme igjennom en ellers litt kjipt vinter på en god måte. Ja - jeg hørte jo at hjernen holdt på med sitt, men jeg lyttet ikke. Jeg viste jo at jeg skulle bade. Og hvor godt det gjorde meg.

Men nå i julen har altså hjernen fått fri tilgang. Jeg har ikke orket å stoppe den. Jeg begynte å tro på det den sa. Om at jeg ikke fikk det til lenger, at jeg ville bli sykere og det aller værste, at ingen lenger ville bade med meg. Det er helt forskrudd altså, jeg VET det. Jeg blir virkelig lei meg på egne vegne. Der og da føles det ekte og sant, og det er vondt.

Så mange år av livet mitt hvor denne dialogen her har fått plass. Så mange ganger jeg har skjøvet folk unna fordi det er tryggere enn å bli avvist. Det blir så utrolig tydelig når jeg ikke lenger tror på det, men tankene likevel kommer tilbake.

Jeg er sikker på at det ikke bare er jeg som har det sånn her. At det er flere enn jeg som kjenner eller har kjent på å føle seg liten og uviktig. Uten verdi. “Det spiller jo ingen rolle” sier Lille jeg følelsen. Når følelsene og tankene kommer idag - minner jeg meg på mitt eget gjennombrudd i denne følelsen for snart 5 år siden. Da jeg ENDELIG fikk tak i dette og som gjør at jeg nå kan gjennomskue det hver gang det skjer. UTEN å gå i kjelleren. Med hele meg i behold. Så denne hjernen i kombo med hormoner, det er ikke bra for meg.

Så idag ga jeg f…. I hjernen min og dro og badet med venninnen min!

Idag var det venninnen min og meg som med full tilstedeværelse tok et deilig bad i friskt vann. I dag var det perfekt. Ikke for kaldt i luften, ingen vind og vannet var krystallklart! Akkurat slik vi liker det best. Det er deilig når det ikke er så kaldt at jeg får neglesprett.

Og hvordan føler jeg meg nå?

Helt fantastisk <3

Jeg føler meg så bra at jeg måtte sette meg ned å skrive litt om min egen opplevelse idag. Fordi det er bra for deg å høre at det ikke bare er deg som strever med tanker og følelser.

Vi er heldigvis mennesker med hjerte, kropp, sjel, ego og hjerne. Det gjør det spesielt spennende å få lov å være menneske og ganske så utfordrende også.

Vi må snakke om å føle seg alene Det er den følelsen som veldig mange har når de ikke får til økonomien sin. For det jeg har skrevet om så langt, er så overførbart til økonomien din.

Tenker du MYE på økonomi?
Vet du, det er det mange som gjør.
Og det handler ikke om du har mye eller lite penger.

Mange av de som følger meg har ingen særlig gjeld, de har ikke betalingsproblemer, de har godt med penger, men de strever med mye pengetanker. De føler seg alene, skamfulle og kjenner ofte på å mangle noe i livet.

Mange av de som følger meg har mye gjeld, strever med å åpne posten, betale regninger og føler de har alt for lite penger. De strever mye med pengetanker. De føler seg alene, skamfulle og kjenner ofte på å mangle noe i livet.

Mange av de som følger meg har det sånn midt i mellom. De strever med det samme.

Felles for de alle er at de tenker MYE på økonomi. Det er helt vanlig. Og når tankene våre påvirker følelsene så blir det for mye. Og det blir vondt og strevsomt. Og jeg vet det trigger følelsen av mangel og ikke være godt nok.

Jeg kan hjelpe deg <3

Du trenger ikke å ha det sånn. Du trenger ikke å drive med brannslukking av ubetalte regninger eller følelser som går bananas hele tiden. Det er er faktisk enklere og går raskere enn du tror. Men ingenting skjer før du begynner. Og det er også smart å be om hjelp. FOR jeg skal ikke legge skjul på at prosessen ofte trigger masse følelser hos deg og kan gjøre vondt. DA er det godt å ha gode folk å lene seg på.

Anbefaler deg å sjekke ut Mulighetsportalen - tenk mindre økonomi. Der får du alt du trenger og en god heiagjeng på kjøpet slik at du kan skape din glade økonomi. Vi sees.

Sjokkert over sortering av søppel

Nov 29, 2023

Vår erfaring med å bytte hus i sommerferien

Jul 04, 2023

Jeg feirer stolt 10 år som businesseier!

Jan 31, 2023