Penger er veldig lett å måle - og derfor er det lett å føle at du ikke har nok......

Apr 30, 2020

Har du nok penger?
Er du bra nok, sånn egentlig?

Penger er veldig konkret og derfor også lett å måle og det blir raskt synlig om du har en økonomi som går rundt eller ikke. Ihvertfall for deg selv. (det er faktisk ikke så lett å se fra utsiden...) Derfor tror jeg det også er lett å gi opp når det ikke gir de resultatene du ønsker deg. Men om du leser videre, så lover jeg deg, det går raskere og er enklere enn du tror å få en økonomi som er trygg og som støtter deg i livet. En av hemmelighetene er å gjøre gode valg, basert på hva du trenger en annen er planlegging. 

Å jobbe med egne penger og tall er utrolig bra for både selvfølelsen og dine muligheter. Men det hjelper ikke å bare jobbe med tallene, sparing og måloppnåelse. Å få kontakt med våre mønstre, tanker og følelser rundt vår egen økonomi er også viktig.

Både du og jeg er forbrukere. Det skal vi fortsette med å være. Vi trenger alle tak over hodet, strøm i kontakten, mat på bordet og varme klær. Spesielt når vi bor her i Norge, hvor vinteren er lang og kald? Vel ikke så kald i år kanskje, men det er for kaldt å bo ute. Men har du noen gang tenkt på hvordan du og jeg hver dag blir påvirket til å kjøpe ting, mat og andre varer.

Men har du en plan for hva du trenger?
Planlegging er et kraftig verktøy som gir så mange muligheter. Muligheter til å forvalte din energi og dine penger på den måten som blir rett for deg. Slik at du klarer å verdsette det du har, slutter å løpe etter det andre har (og som kanskje er rett for de) og ikke minst tar de rette valgene for deg.

Det er lett å sammenligne seg med andre. Og ikke minst og komme til kort. For det kan virke som om alle andre får til masse. Er super suksessfulle og har masse resurser til å reise både hit og dit, ha et vakkert hjem, en flott karriere og blir invitert på både det ene og det andre. Det er lett å tenke: Hvordan får hun det til? Hvordan i alle dager har de råd til det der?

Men vet du at du sammenligner deg ikke bare med en person, du sammenligner deg med det beste fra kanskje 8-12 personer i din nærhet som du beundrer (eller missunner?). Det blir helt umulig å nå opp til noe sånt. Det trigger lille jeg følelsen og din egenverd, og gir ingen motivasjon til å ta tak i økonomien. 

En plan gjør at du holder deg til det du trenger og ser hva du faktisk har behov for. 

Sjokkert over sortering av søppel

Nov 29, 2023

Vår erfaring med å bytte hus i sommerferien

Jul 04, 2023

Jeg feirer stolt 10 år som businesseier!

Jan 31, 2023